Serveras med smörstekt vitlök och råstekt potatis
Instruktioner
- Skala och skiva moroten, riv löken grovt samt tärna sellerin.
Blanda färsen och äggulan med salt och peppar. Sätt ugnen på 175º.
- Platta ut vildsvinsköttet, salta och peppra. Fördela färsen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare så inte rulladerna rullas upp under stekningen.
- Bryn oljan i en stekkastrull och bryn först rulladerna. Ta upp dem och fräs sen grönsakerna där.
- Lägg tillbaka rulladera till grönsakerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner ordentligt.
- Tillsätt buljongen och kryddorna och låt det koka upp.
- Sätt in kastrullen med lock i ugnen ca 1 timme. När rulladerna känns riktigt möra så ta upp dem och ta bort tandpetarna.
- Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör.
- Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem.
- Skala potatisen, skär i 1/2 cm skivor och råstek dem.
Blanda vitlök, tomater och potatis med persiljan.
- Sila stekspadet från rulladerna och red det med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av såsen med salt och en nypa socker.
- Lägg ner rulladerna i såsen och värm det. Lägg upp rulladerna med potatisen.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott! Använde skivor av älgstek och färs av vildsvin. Detta kommer vi göra fler gånger och naturligtvis blir det full pott härifrån!