Rosa skimrande rabarberkompott toppar en krämig pannacotta med vanilj.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull.
Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
- Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen.
Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
Fyll 6-8 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
- Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice.
Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering.
- Toppa pannacottan med kompotten vid servering och garnera med mynta.
Publicerat den
22 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar