Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Rosa skimrande rabarberkompott toppar en krämig pannacotta med vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
  2. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten. Fyll 6-8 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
  3. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering.
  4. Toppa pannacottan med kompotten vid servering och garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.