Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostpukar med rödvinssås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gör såsen i god tid så att smakerna hinner mogna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken Fräs den i hälften av smöret. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt koka i 5 min. Sila bort löken, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och socker. Red med maizena
  2. Skär filén i ca 4 cm tjocka skivor och platta ut dem något. Bryn dem i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär osten i ca cm tjocka skivor och lägg en på varje filéskiva. Tillaga färdigt mitt i ugnen tills osten har smält och börjar bubbla lite 175 grader i ca 10 minuter. Servera kokt potatis och haricots verts till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.