Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggröra på hampafrön

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Buffé nr 11 2008, sid 27

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta hampafrön och sesamfrön i torr stekpanna.
  3. Lägg noriark på gallret i ugnen och rosta i 2–3 minuter eller tills det blir grönt. Smula ner arket i fröblandningen tillsammans med ½ tsk flingsalt.
  4. Vispa ägg med 1/2 tsk salt. Stek i 1 msk smör i en kastrull på svag värme under omrörning tills röran är fast, men fortfarande krämig. Rör ner 1 dl lättcrème fraiche.
  5. Strö över 1 msk fröblandning och servera till frukost eller som lunchrätt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.