- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En maträtt med mustiga viltsmaker och härlig gräddsås. Valnötterna i älgfärsbollarna ger dem extra smak och en trevlig och överraskande konsistens.
Instruktioner
- Skala och finhacka scharlottenlök och rotselleri.
Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs hälften av löken och all rotselleri på medelhög värme i 3 minuter.
Hacka persilja. Finhacka valnötter och blanda med älgfärsen i en bunke.
Blanda ner ägg, den frästa löken och rotsellerin, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar, ½ msk soja och hälften av persiljan. Forma färsen till 15-20 stora bollar.
Koka ris.
Skär haricots verts i 1 cm stora bitar och lägg dem på riset de sista 5 minuterna av risets koktid så att de ångkokas.
Hetta upp olivolja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt resten av löken.
Fräs bollarna på medelhög värme i 3 minuter. Rör i grädde, ½ dl vatten, ½ msk soja och rödvinsvinäger. Sjud i 4 minuter. Tillsätt resten av den hackade persiljan, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs bollarna runtom i omgångar på medelvärme i 10-15 minuter under lock.
- Servera älgfärsbollarna med gräddsåsen, riset och haricots verts.
Publicerat den
19 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar