Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbollar med gräddsås samt ris och haricots verts

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En maträtt med mustiga viltsmaker och härlig gräddsås. Valnötterna i älgfärsbollarna ger dem extra smak och en trevlig och överraskande konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka scharlottenlök och rotselleri. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs hälften av löken och all rotselleri på medelhög värme i 3 minuter. Hacka persilja. Finhacka valnötter och blanda med älgfärsen i en bunke. Blanda ner ägg, den frästa löken och rotsellerin, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar, ½ msk soja och hälften av persiljan. Forma färsen till 15-20 stora bollar. Koka ris. Skär haricots verts i 1 cm stora bitar och lägg dem på riset de sista 5 minuterna av risets koktid så att de ångkokas. Hetta upp olivolja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt resten av löken. Fräs bollarna på medelhög värme i 3 minuter. Rör i grädde, ½ dl vatten, ½ msk soja och rödvinsvinäger. Sjud i 4 minuter. Tillsätt resten av den hackade persiljan, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs bollarna runtom i omgångar på medelvärme i 10-15 minuter under lock.
  2. Servera älgfärsbollarna med gräddsåsen, riset och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.