Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgstek med smak av whisky

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket gott tyckte gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Hacka den färska timjan och blanda med salt och peppar. Rulla steken i kryddblandningen. Stek snabbt runt om, sätt över steken i en ugnsfast form, koka ur stekpannan med vatten och whisky. Sätt i termometern och stek längst ner i ugnen tills köttet är ca 72 grader.
  3. Ta ut, låt vila medans du gör såsen. Sila spadet och koka upp, tillsätt 1 dl grädde och avred med maizenaredning för bruna såser.
  4. Servera med potatisgratäng och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.