Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och kantarellmacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant på den klassiska kombinationen äpple och chèvre. Det här blir gott som förrätt - eller som lyxig kvällsmacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på en plåt.
  2. Ansa svampen och dela stora kantareller. Stek svampen hastigt i 1 msk smör. Salta, peppra och lägg den åt sidan.
  3. Dela, kärna ur och tärna äpplena. Stek bitarna i resten av smöret ca 3 minuter. Tillsätt svamp och socker.
  4. Fördela svamp- och äppelblandningen på brödskivorna. Smula osten ovanpå. Gratinera i ugnen tills brödet och osten har fått färg, ca 5 minuter. Strö över hackad persilja. Ät mackan varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.