Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och nötfrestelser

 
Skriv ut

Hasselnötsmassa sätter piff på kakan som är godast när den har svalnat helt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, smör och mjölk i äggsmeten.
  2. Skär urkärnade äpplen i klyftor, häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30*40 cm. Lägg äppelklyftorna i rader i smeten. Klicka på hasselnötsmassan.
  3. Grädda i 200 grader, ca 30 min. Låt kakan svalna något. Skär i rutor, sikta ev. över florsocker vid serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.