Ett mycket saftigt och smakrikt bröd som passar på alla buffébord.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och honung.
- Arbeta in mannagryn och nästan allt mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under handduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Skölj, kärna ur äpplena och skiva dem. Finhacka timjan. Knåda in äpplen och timjan i degen.
- Arbeta ihop degen med resterande mjöl och kavla ut den. Lägg den i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Häll över oljan och arbeta ner den med fingrarna över hela degen. Strö ev över salt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar