Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och timjanbröd

 
Skriv ut

Ett mycket saftigt och smakrikt bröd som passar på alla buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och honung.
  2. Arbeta in mannagryn och nästan allt mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under handduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  3. Skölj, kärna ur äpplena och skiva dem. Finhacka timjan. Knåda in äpplen och timjan i degen.
  4. Arbeta ihop degen med resterande mjöl och kavla ut den. Lägg den i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Häll över oljan och arbeta ner den med fingrarna över hela degen. Strö ev över salt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.