Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och tranbärsdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fira hösten med en frukt och bärkombination med amerikanskt stuk. De friska äpplena och de syrliga tranbären är en klar vinnare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en braspanna med matfett.
  2. Blanda mjöl, havregryn, farinsocker, valnötter, ingefära och muskot i en skål. Blanda väl. Blanda ner matfett och honung i mjölblandningen med hjälp av en gaffel tills det blir en smuldeg. Ställ åt sidan.
  3. Blanda äpplen, tranbär, socker, apelsinskal och ingefära i en skål. Lägg upp blandningen i den ugnsfasta formen och strö över smuldegen. Baka i ugnen tills fyllningen är gyllenbrun och äpplena mjuka, 30–40 min.
  4. Låt svalna lätt och servera i portionsglas eller på tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.