Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och valnötskavring

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Saftig och god kavring med äpple och valnötter som kryddats med nejlikor, ingefära och pomerans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap. Rör ihop alla torra ingredienser, även nötter. Skala och kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora bitar. Blanda ner dem i mjölblandningen. Rör ner det i filmjölken. Degen ska vara ganska lös.
  3. Smörj 2 avlånga bakformar, 2 liter. Fördela degen i formarna. Pudra lite grovt rågmjöl på ytan. Grädda bröden på nedersta falsen i ca 1 timme och 15 minuter. Lägg ev på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Ta ut och stjälp upp kavringen på galler. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.