Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar i långpannan

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

" Vad gott med nybakade bullar "

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader och häll den i en degbunke. Smula ner jästen och tillsätt salt, socker, smör och ägg. Arbeta in hjortronsaltet och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225° C. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidigt. Kavla ut degen till en rektangel. Blanda fyllningen och bred den över degen.
  3. Rulla ihop och skär degen i jämna bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i en långpanna med lite mellanrum då de sedan jäser ihop. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.