Låt frasig smördeg, mjuka sötsyrliga äpplen med karamell och en len kräm med lite bett av ingefära avsluta en god måltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut smördegen något och lägg dem på en plåt.
Kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem omlott på smördegen. Riv den vita delen av citrongräset fint.
- Vispa smör, rivet citrongräs och socker fluffigt. Bred ut smörblandningen på äppelskivorna. Baka flarnen mitt i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg.
- Koka upp mjölken mde hackad ingefära och mixa det slätt.
Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Rör ner i den varma mjölken. Koka upp under konstant vispning.
Låt koka ca 2 minuter. Tillsätt smöret och låt krämen kallna.
- Rosta pumpakärnorna i en stekpanna med oljan. Strö över lite salt.
- Skär flarnen i halvor och servera med ingefärskrämen och rostade pumpakärnor.
Publicerat den
24 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar