Prickiga av mörk choklad, läggs dessa maränger ihop två och två med en superb ingefärskräm emellan.
Instruktioner
- Ger 8 st maränger dubbla maränger
- Sätt ugnen på 120 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Riv hälften av chokladen. Häll äggvitorna i en stor skål och vispa till fast men inte styvt skum.
- Vispa ner hälften av sockret lite i taget. Blanda resten av sockret med den rivna chokladen. Vänd ner blandningen i äggvitorna.
- Spritsa eller klicka med matsked ut 16 maränger på bakplåtarna. Grädda dem i ugnen 1½ timme eller tills de känns torra. Låt dem kallna på bakgaller.
- Smält resten av chokladen och bred lite på undersidan av varje maräng. Lägg marängerna på bakgaller och låt chokladen stelna.
- Vispa grädden till hårt skum i en skål. Rör ner hackad ingefära och sockerlag. Börja med lite ingefära i taget och smaka av. Lägg samman marängerna två och två med fyllning emellan strax innan de skall serveras.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar