Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkokta päron med ingefärskräm och kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I päronen göms en god ingefärskräm och allt täcks av en nötkolasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Päron: Koka upp vatten, råsocker och kanel, rör om tills sockret smält helt, ställ det åt sidan. Skala päronen och låt skaften sitta kvar, de fungerar sedan som handtag när päronen äts.
  2. Lägg päronen i lagen och sjud dem tills de känns mjuka och fortfarande lite fasta. Vänd dem ett par gånger under kokningen. Låt kallna helt i lagen. Tag upp päronen och gröp ur kärnhuset försiktigt underifrån med ett kuljärn eller en tesked till ett rejält hål. Ställ dem i glas med öppningarna upp och skaftet ner i glaset.
  3. Fyllning: Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädden med socker och ingefära, tag det från värmen. Ta upp gelatinet och låt det smälta i gräddblandningen. Låt blandningen svalna innan yoghurten rörs i. Häll den halvstelnade krämen i päronen. Ställ det kallt att stelna, minst 1 timme. Ju kallare päron, ju snabbare stelnar krämen. Ställ päronen på fat, jämna till dem så att de står stadigt.
  4. Kolasås: Lägg alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull och koka upp. Fördela såsen över päronen och servera med lätt vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.