Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfrestelse med mandeltäcke

 
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Gudomligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, matfett och florsocker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt i 30 min.
  2. Nagga pajdegen och förgrädda i 200 grader, ca 10 min. Skålla, skala och mal mandeln.
  3. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt mandel, ägg och mjöl.
  4. Skala och halvera äpplena, gröp ur kärnhusen. Lägg äppelhalvorna med snittytan ner i pajformen. Häll över smeten. Grädda i 150 grader, ca 45 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.