Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgelé med calvados

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sura äpplen, lite calvados och kanel blir en underbar äppelgelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äpplena i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vatten, kanel och stjärnanis. Koka på svag värme i 20 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 15 minuter.
  2. Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda grytan. Tillsätt vaniljsocker och gelésocker. Koka upp och koka i ½ minut. Tillsätt calvados och skumma noga.
  3. Häll upp på varma rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Walla2 24 februari 2013

    Hej, jag har idag kokat äppelgelé enligt ditt recept. Gelén blev alldeles utmärkt, men din angivelse av socker är felaktig. Det bör vara 1 dl gelésocker per DECILITER avrunnen saft, INTE per LITER. Som tur var så kollade jag runt lite andra recept också... Du bör kanske ändra i ditt recept?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.