Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mandelmassa och aprikosmarmelad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En otrolig smaskig kaka med smak av äpplen och vanilj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, c:a 24 cm i diameter. Riv mandelmassan grovt. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i äggvispet. Tillsätt mjölblandningen. Häll i formen. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Smält aprikosmarmelad med vattnet i en kastrull och pensla äppelklyftorna på kakan med det. Strö över pinjenötter. Grädda nederst i ugnen 50-60 minuter. Låt svalna.
  3. Servera med lättvispad vaniljvisp eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.