Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka på plåt

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god och saftig gammeldags åppelkaka. Serveras med hårt vispad vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 º. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Fördela smeten i en smord och bröad långpanna. Tryck ner äppelklyftorna tätt och strö över kanel och socker. Grädda i ugnens nedre del tills kakan fått fin färg ca 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.