Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarinerad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 9 timmar 15 minuter
Skriv ut

Det här receptet räcker till många men det går att halvera. Marinera dagen före, sedan är det bara att ställa långpannan i ugnen. Av marinaden blir en god sky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka varje kyckling i 8 bitar. (Se kokbok hur man styckar fågel). Skär lite skåror i skinnet så att marinaden tränger in ordentligt. Lägg bitarna i en långpanna.
  2. Rör ihop marinaden och häll den över kycklingen. Fördela lagerbladen runt om. Ta ut kärnhuset ur äpplena, det går lättast med en sk. äppelpipa. Ställ dem i en ugnssäker form.
  3. Täck kycklingen och äpplen med plastfolie och ställ kallt i ca 8 timmar. Hit går det bra att förbereda.
  4. Vänd gärna runt kycklingbitarna några gånger så att marinaden kommer åt överallt.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fran kycklingen i god tid så att den inte är kylskåpskall.
  6. Tillaga med skinnsidan uppåt mitt i ugnen ca 45 minuter.
  7. Ställ in äpplena de sista 15 minuterna.
  8. När är kycklingen färdig? Stick en vass kniv i tjockaste delen på kycklinglåret. Om vätskan som sipprar ut är klar, så är kycklingen det också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johanfredrik 18 januari 2009

    Har tillagat detta recept vid 2 tillfällen och det har varit mycket gott! Dock märkte vi stor skillnad på om man har kyckling av bra frabrikat eller billig utländsk fryst. Det var faktiskt stor skillnad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.