- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En paj som innehåller mycket gott, min gamle vän Mats sparade receptet efter att ha ätit äppelpaj i London, hos Mr och Mrs Vinter 1967.
Instruktioner
- Blanda smör och mjöl till pajdegen, späd med mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila svalt.
- Paj taket:
Banda allt till en ganska kladdig deg.
- Skala och skiva äpplena, pressa över citronsaften.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut pajdegen på ett bakplåtspapper. Använd en hög pajform med avtagbar kant.
Klä formen med pajdegen, klä kanterna med folie så att degen inte sjunker ihop. Picka i botten och förgrädda pajen cirka 10 min.
Packa formen full med äpplen, lite socker och kanel mellan äppelskivorna.
Bred ut taket på pajen, den ska täcka ordentligt.
Sänk ugnen till 200 grader.
Grädda pajen ca en timme. Lägg över folie om den blir för brun.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar