Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj á lá Mats

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En paj som innehåller mycket gott, min gamle vän Mats sparade receptet efter att ha ätit äppelpaj i London, hos Mr och Mrs Vinter 1967.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och mjöl till pajdegen, späd med mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila svalt.
  2. Paj taket: Banda allt till en ganska kladdig deg.
  3. Skala och skiva äpplena, pressa över citronsaften.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pajdegen på ett bakplåtspapper. Använd en hög pajform med avtagbar kant. Klä formen med pajdegen, klä kanterna med folie så att degen inte sjunker ihop. Picka i botten och förgrädda pajen cirka 10 min. Packa formen full med äpplen, lite socker och kanel mellan äppelskivorna. Bred ut taket på pajen, den ska täcka ordentligt. Sänk ugnen till 200 grader. Grädda pajen ca en timme. Lägg över folie om den blir för brun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.