Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelstrudel med valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt kryddade äpplen, knapriga valnötter och sötsyrliga tranbär rullas i lager av spröd deg till en god strudel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda äppletärningarna och citronsaften i en skål och rör ner ströbröd, ingefära och hälften av sockret.
  2. Blanda resten av sockret i en skål med valnötter och tranbär eller russin.
  3. Lägg ut ett filodegsark på en ren arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ytterligare 3 filodegsark och pensla mellan varje ark. Strö över hälften av valnötsblandningen, lämna 5 cm kant runtom. Lägg på de 4 återstående filodegsarken och pensla varje lager med smält margarin. Strö över resten av valnötsblandningen med 5 cm kant.
  4. Lägg äppelblandningen en bit längs den nedre långsidan på filodegsarken. Rulla ihop från långsidan och vik samtidigt in kanterna för att forma en jämn rulle.
  5. Lägg rullen på plåten med skarven nedåt. Pensla med margarin och grädda ca 20 minuter tills gyllene och genomvarm. Låt svalna lätt och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.