Lätt kryddade äpplen, knapriga valnötter och sötsyrliga tranbär rullas i lager av spröd deg till en god strudel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda äppletärningarna och citronsaften i en skål och rör ner ströbröd, ingefära och hälften av sockret.
- Blanda resten av sockret i en skål med valnötter och tranbär eller russin.
- Lägg ut ett filodegsark på en ren arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ytterligare 3 filodegsark och pensla mellan varje ark. Strö över hälften av valnötsblandningen, lämna 5 cm kant runtom. Lägg på de 4 återstående filodegsarken och pensla varje lager med smält margarin. Strö över resten av valnötsblandningen med 5 cm kant.
- Lägg äppelblandningen en bit längs den nedre långsidan på filodegsarken. Rulla ihop från långsidan och vik samtidigt in kanterna för att forma en jämn rulle.
- Lägg rullen på plåten med skarven nedåt. Pensla med margarin och grädda ca 20 minuter tills gyllene och genomvarm. Låt svalna lätt och sikta över florsocker.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar