Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- & valnötmuffins med ingefära & kanel

 
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Muffins för julbordet. Men vad som menas med "Ett gäng valnötter" vet jag inte. Troligen efter tycke och smak. Jag tänker prova med 100 g hackade valnötter. Det samma gället måttet för kanel och ingefära: efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop vetemjöl special, havregryn, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och ingefära i en bunke, ställ åt sidan.
  3. Vispa smör och socker pösigt i en ny bunke.
  4. Tillsätt ett ägg i sänder.
  5. Slå i mjölk och vaniljsocker, vispa hastigt.
  6. Skala och skär äpplena i tärningar. Hacka valnötterna i mindre bitar.
  7. Slå smeten i bunken med de torra ingredienserna, tillsätt äpplena och valnötterna, rör om.
  8. Häll smeten i formar och grädda i minst 10 min.
  9. Baserat på ett grundrecept från boken ”Fluffins” av Jacob Gray.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.