Denna maffiga äpplepaj med nötter och muscovadosocker har sitt ursprung i USA, där man ofta serverar den med en härligt tjock kolasås och lite vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör toppingen. Rör ihop mjöl och muscovadosocker. Blanda ner smöret och hacka samman till en smuldeg. Rör till sist ner nötterna.
- Förbered fyllningen. Blanda äppleskivor, muscovadosocker, mjöl och vaniljsocker.
- Gör pajdegen. Vispa smör och muscovadosocker till en mjuk smet. Tillsätt ägget och äggulan. Rör till sist ner mjöl och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma en boll och platta ut den något innan du lägger den i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp längs kanten.
- Fördela fyllningen i pajskalet och strö sedan över toppingen. Grädda äpplepajen ca 50 minuter. Servera den varm eller rumstempererad.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar