Klassiker....
Gott och lättlagat. Gör gärna dubbelt sats och lägg i frysen.
Instruktioner
- Skölj ärterna och lägg dem i en bunke.
Häll på så mycket vatten att det täcker.
Ställ svalt ca 12 tim.
Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
Låt dem rinna av.
- Skala och skiva löken. Lägg ärterna i en gryta.
Tillsätt lök, kött, buljongtärningar, timjan och lagerblad.
Häll på 2 liter vatten.
Koka under lock på svag värme tills ärterna är mjuka ca 1tim. Ta upp köttet och skär det i tärningar eller skivor.
Späd soppan med mer vatten eller buljong om den är för tjock.
Smaka av med mer timjan eller mejram och ev salt.
Lägg tillbaka köttbitarna i soppan.
- Servera med senap.
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En äkta och god klassiker. Kokade och åt igår, med senap och mejram. Mums!