Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alice på karamelliserad smördeg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Klassisk fransk äppelkaka som är upp och nervänd. Serveras med vispad grädde som är smaksatt med lite calvados.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla smördegen till dubbel storlek. Skör ut 4 runda plattor ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på bakplåtspapper.
  2. Skär äppelskivorna i halvor och ta ut kärnhuset. Skär äppelhalvorna i tunna skivor.
  3. Fördela äppelskivorna omlott på smördegsrundlarna. Pensla med smör. Strö över sockret.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. När smördegen fått fin färg och karamelliserats vänds den upp och ner på bakplåtspapper på arbetsbänken. Låt svalna ca 5 minuter. Vänd sedan runt så att den karamellglacerade äppelytan kommer uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.