Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alla hjärtanssorbet med rosenblad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte till födelsedag eller en avslutning efter supén!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet enligt förpackningen ca 5 minuter. Koka upp vatten, mjölk, socker, citron och vaniljsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet, lägg det i den heta blandningen och rör om så att det smälter. Häll blandningen i en form (ca 1 liter).
  2. Låt svalna, täck över och frys tills den stelnat. Rör några gånger under tiden. Tina sorbeten ca 30 minuter före servering. Dekorera med sockertorkade rosenblad.
  3. Sockertorkade rosenblad: Pensla rosenblomblad med uppvispad äggvita. Strö på socker, skaka av och lägg på ett galler. Låt torka i rumstemperatur tills de blir hårda, ca 12 timmar. Förvara luftigt. Använd som garnering till efterrätter och bakverk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.