Varför inte till födelsedag eller en avslutning efter supén!
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet enligt förpackningen ca 5 minuter. Koka upp vatten, mjölk, socker, citron och vaniljsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet, lägg det i den heta blandningen och rör om så att det smälter. Häll blandningen i en form (ca 1 liter).
- Låt svalna, täck över och frys tills den stelnat. Rör några gånger under tiden. Tina sorbeten ca 30 minuter före servering. Dekorera med sockertorkade rosenblad.
- Sockertorkade rosenblad:
Pensla rosenblomblad med uppvispad äggvita. Strö på socker, skaka av och lägg på ett galler. Låt torka i rumstemperatur tills de blir hårda, ca 12 timmar. Förvara luftigt. Använd som garnering till efterrätter och bakverk.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar