Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikodrink med smak av Orienten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här lena persikodrinken har en lätt exotisk smak av rosenvatten och kardemumma. En variant är att byta ut persikorna mot aprikoser, hälften av mjölken mot yoghurt och vill man inte ha den orientaliska smaksättningen byt då ut rosenvatten och kardemumma mot mandellikör och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ in 4 stora glas i kylen. Koka upp atten i en kastrull och lägg i persikorna. Låt dem dra ca 1 min och spola dem sedan under kallt vatten. Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnorna. Hacka fruktköttet fint och blanda det med den färskpressade citronen.
  2. Mixa persika, florsocker, vaniljsocker och mandel i en mixer eller matberedare.
  3. Smaksätt persikopurén med rosenvatten och kardemumma. Mixa ner mjölken lite i taget.
  4. Häll upp mjölkdrinken i de kylda glasen och garnera med persikoklyftor, citronmeliss och rosenblad. Sätt sugrören i glasen och servera genast.
  5. Mjölkdrinkar är ett mycket bra mellanmål, inte minst för oss kvinnor som behöver mycket kalcium för att förebygga benskörhet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.