En god kaka med hasselnötsmjöl och vetemjöl som har knäckiga päron inuti sig.
Instruktioner
- Rör ihop samtliga ingredienser till degen, låt vila i kylen 2 timmar.
- Karamelliserade päron:
Sätt en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Tillsätt honung, äppelcidervinäger och ingefära, sjud ihop till en karamell.
Kärna ur päronen och skär dem i grova tärningar.
Vänd ner tärningarna i karamellen och låt bli varma. Kyl.
- Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Tryck ut kakor i den form du tycker om i ett jämnt antal eftersom de ska läggas ihop två och två. Ta hälften av kakorna och lägg dem på bakplåtspapper, fördela en sked päron på varje och bred ut i ett jämnt lager.
- Lägg resterande kakor över päronen, tryck försiktigt med en gaffel runt kanten så de sitter ihop.
Pensla locket med äggula, strö över råsocker och hasselnötsmjöl.
Baka kakorna i 200 graders varm ugn i 15-20 minuter, tills de är gyllene och spröda.
Kakorna kan ätas ljumma eller kalla.
Publicerat den
17 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar