Jordnötter och pepparkakskryddor ger dessa kakor en smak av godis. Sirapen bidrar med det lite sega och gräddningen gör dem knapriga. Mums!
Instruktioner
- Hacka jordnötterna grovt. Blanda socker, mjöl, pepparkakskryddor och ingefära i en skål.
- Dela matfettet i mindre bitar. Lägg det ovanpå mjölblandningen.
- Arbeta ihop ingredienserna till en smulig massa. Blanda ner jordnötshacket.
- Lös upp bikarbonat i vattnet. Tillsätt det och sirap i degen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
- Forma varje del till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär varje degrulle i 25 skivor, ½ cm tjocka.
- Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar, inte för tätt, eftersom de flytar ut något under gräddningen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar