Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska pepparkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jordnötter och pepparkakskryddor ger dessa kakor en smak av godis. Sirapen bidrar med det lite sega och gräddningen gör dem knapriga. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka jordnötterna grovt. Blanda socker, mjöl, pepparkakskryddor och ingefära i en skål.
  2. Dela matfettet i mindre bitar. Lägg det ovanpå mjölblandningen.
  3. Arbeta ihop ingredienserna till en smulig massa. Blanda ner jordnötshacket.
  4. Lös upp bikarbonat i vattnet. Tillsätt det och sirap i degen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
  5. Forma varje del till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär varje degrulle i 25 skivor, ½ cm tjocka.
  7. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar, inte för tätt, eftersom de flytar ut något under gräddningen.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.