Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz septembergryta.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ja, ibland blir det bara så gott när fantasin får flöda - hoppas ni också tycker så!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grytbitarna i mindre bitar om det behövs och bryn dem i smörolja några minuter i en stekgryta. Klipp baconet i strimlor och tillsätt. Låt det fräsa samman i c:a 5-10 min och krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet på en tallrik.
  2. Skala och skär palsternackan i slantar och paprikan i bitar. Dela svampen i fyra delar. Fräs palsternacka, paprika och svamp någon minut och lägg sedan tillbaka köttet i grytan och blanda ihop alltsamman.
  3. Häll på vatten så det täcker kött och grönsaker. Låt det koka upp och sedan puttra i c:a 20 min. Blanda sedan ner crème fraiche, grädde och kalvfond. Om det behövs, tillsätt redning.
  4. Servera kokt potatis, pressgurka och svartvinbärsgelé till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.