Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad lax med sötsur dillsås och morot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb och lättlagad fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda laxen med salt och låt stå 10 minuter. Ånga laxen tills innertemperatur 42 grader. Eller baka i ugn 90 grader tills innertemperatur är 42 grader.
  2. Koka ihop fiskfond och grädde tills 3 dl återstår. Smaka upp såsen med ättika, socker till en fin sötsur brytning. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen.
  3. Servera laxen med kokt potatis och dillsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.