Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anitas fläskfilé i form

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Jättegod maträtt om man vill lägga ner lite tid på förberedelser. Men ugnen sköter resten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och bryn den i en stekpanna tills det blir fin färg runt om. Salta och peppra.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader.
  3. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och lägg i form. Klicka över röd pesto och skiva bananen och lägg över. Häll över 1 dl kallt vatten. Sätt in formen på första falsen i ugnen och låt stå i 30 minuter. Ta ut och häll på en redning av 2 dl mjölk och 1 msk mjöl och häll i formen . Toppa med riven ost så det täcker. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda 30 minuter till. Servera gärna potatisklyftor och en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.