Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anka à l'Orange

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bind upp fågeln till en jämn, oval form. Spara hals, hjärta, vingar och lever till såsen. Salta och peppra fågeln lätt och lägg med ena lårsidan upp i en gallervagga i långpanna.
  2. Stek i ugnen 175°,15-20 minuter och därefter 15-20 minuter med andra lårsidan upp. Stek slutligen med bröstet upp i ytterligare 20-25 minuter. Tag upp fågeln och tranchera den vackert. Arrangera på ett serveringsfat och varmhåll.
  3. Bryt ned skrovet i bitar och bryn i en gryta tillsammans med hals, hjärta, vingar och lever. Späd med brunsås och koka på hög värme minst 30 minuter med kummin, timjan och lagerblad. Sila upp såsen och späd med 2 dl saft av pressad apelsin samt grand marnier.
  4. Skala 1 apelsin tunt, strimla skalet och koka upp i lite vatten. Skala 2 apelsiner och skär klyftorna mellan hinnorna. Servera ankan med såsen och garnera med skalstrimlor och de renskurna klyftorna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tokigungrare 8 maj 2009

    mina dömmande smaklökar, grät av ren hjärtesorg, då jag tänkt på den stackars anka som fallit offer för den ack så skarpa kniven och allt... utan nytta :/ mamma scan.. det är allt jag kan säga.. margarin och grillkrydda simpelt och underbart :D skämms du inte! kalle anka fördömmer detta recept med dunder och brak :O

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.