Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst (Barbarie) med Marinas Cointreausås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smaklig måltid! :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och stek de finskurna schalottenlökarna. Tillsätt honung och karamellisera. Deglaze med Cointreau och vänta tills alkoholen avdunstar. Fyll på med buljong, apelsinsaft och apelsinskal. Låt sjuda och reducera vätskan något.
  2. Skär ett rutmönster på ankbröstens svål. Krydda med havssalt och peppar på båda sidor. Stek ankbrösten i den heta stekpannan med den feta sidan nedåt i 6 minuter. Vänd och stek ytterligare i 4 minuter. Linda ankbrösten i aluminiumfolie, lägg dem i ugnen (200 grader) i ca 4 minuter, tills köttet är rosa.
  3. Krydda såsen försiktigt med salt och peppar. Lägg i en iskall klick smör.
  4. Passar bra till potatisgratäng, ris eller kroketter med rödkål

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.