Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst med persikosky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan inte annat än bli förförd av balansen mellan det mjälla ankköttet och den mjuka sötman av persikor och franska fyra kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du kan lätt göra kryddblandningen franska fyra kryddor själv om du exempelvis inte hittar den i affären: Stöt 5 tsk hel svartpeppar med 1 tsk hel kryddnejlika, 1 tsk mald ingefära och 2 tsk mald muskot.
  2. Skär diagonala snitt i skinnet på ankbröstet så att du får ett rutmönster. Gnid in fyra kryddor i skinnet och krydda köttsidan lätt.
  3. Hetta upp en teflonstekpanna och lägg i ankbröstet med skinnsidan nedåt, stek på hög värme tre minuter. Sänk till svag värme och stek ytterligare tio minuter på skinnsidan. Ta bort överflödigt fett ur stekpannan under tiden.
  4. Skär under tiden kryss i persikoskalen och skålla persikorna i kokande vatten. Låt dem rinna av, skölj i kallt vatten och skala dem. Halvera persikorna och ta bort kärnan. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg i persikorna med snittsidan nedåt. Strö över socker och karamellisera under ugnens grill fem-sju minuter.
  5. Vänd ankbrösten och bryn köttsidan tre minuter. Lägg ankbrösten på ett varmt fat och salta och peppra på båda sidor. Häll ut fettet ur stekpannan och tillsätt vinet. Skrapa bottnen så att smakerna blandas.
  6. Tillsätt citron, honung och kanel och låt sjuda två minuter. Skiva ankbröstet tunt och lägg på fatet. Krydda persikorna med peppar och lägg dem runt ankköttet. Häll persikornas saft i stekpannan och blanda väl. Häll skyn över köttet och persikorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.