Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas goda fisk i ägg- och citronsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mina barn älskar denna fiskrätt och jag har även fått tummen upp från andra som i vanliga fall inte gillar att äta fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fryst fiskblock om du inte använder färska filéer. Gör inget om de är halvtinade vid tillagningen. Koka äggen hårdkokta.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Tillsätt buljongtärning samt grädden och koka under omrörning på svag värme i ca 3 minuter, tills såsen tjocknat till sig. Smaksätt med pressad citron.
  3. Skiva/dela fisken i bitar och lägg ned i såsen som tillsammans får sjuda i ca 10-15 minuter. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden. Lägg ned i fisksåsen och rör om så allt fördelar sig. Servera till kokt potatis eller ris med en persiljekvist.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Clis 18 december 2011

    Det här var jätte gott! Och enkelt :) Ska laga det för andra gången imorn. Så tack! :)

  • sarsor1 26 april 2012

    Enkel och gott fiskrätt, tack så mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.