Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda chokladkaka

 
Skriv ut

Mörk chokladkaka som bakas med kokosmjöl och mandelmjöl istället för vanligt vitt mjöl. Den otroligt goda kakan serveras med en härlig apelsinsallad toppad med pistagemandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält kokosolja eller smör i en kastrull. Lägg ner den brutna chokladen och kakaon, ta kastrullen från värmen. Rör ordentligt så att det blir en jämn smet.
  3. Vispa socker och ägg med elvisp så att det blir lite fluffigt. Riv ner skalet av 1 apelsin i smeten. Blanda kokosmjöl, mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten under vispning med elvispen. Vänd ner mjölblandningen för hand.
  4. Bred slutligen den sega smeten i en liten form ca 10x20 cm, antingen väl smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna, helst i kylen ett par timmar eller tills nästa dag.
  5. Skala och klyfta apelsinerna. Vispa grädden. Servera kakan med vispad grädde, apelsinsallad och hackade pistagemandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.