Mörk chokladkaka som bakas med kokosmjöl och mandelmjöl istället för vanligt vitt mjöl. Den otroligt goda kakan serveras med en härlig apelsinsallad toppad med pistagemandlar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält kokosolja eller smör i en kastrull. Lägg ner den brutna chokladen och kakaon, ta kastrullen från värmen. Rör ordentligt så att det blir en jämn smet.
- Vispa socker och ägg med elvisp så att det blir lite fluffigt.
Riv ner skalet av 1 apelsin i smeten.
Blanda kokosmjöl, mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten under vispning med elvispen. Vänd ner mjölblandningen för hand.
- Bred slutligen den sega smeten i en liten form ca 10x20 cm, antingen väl smord eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna, helst i kylen ett par timmar eller tills nästa dag.
- Skala och klyfta apelsinerna. Vispa grädden.
Servera kakan med vispad grädde, apelsinsallad och hackade pistagemandlar.
Publicerat den
28 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar