Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knaprig och fylld strömming med ingefärsmorötter och persiljemos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa sillfilé och dill till en jämn smet med stavmixer. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt.
  2. Bre på sill- och dillsmeten. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två, tryck till lätt. Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Vänd filéerna i blandningen. Lägg åt sidan.
  3. Skala och koka potatisen Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och morötter i en kastrull med 1 msk smör tillsammans med ingefäran. Krydda med 1 krm salt.
  4. Häll på vinäger och 1-1½ dl vatten. Låt koka på svag värme 7-8 minuter under lock. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter.
  5. Värm mjölken, häll av potatisen. Vispa potatis och smör emd en elvisp, späd med mjölken. Fortsätt vispa till en luftig konsistens. Blanda ner persiljan, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Stek strömmingen i smör, ca 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Salta och peppra. Servera med mos och morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.