Knaprig och fylld strömming med ingefärsmorötter och persiljemos.
Instruktioner
- Mixa sillfilé och dill till en jämn smet med stavmixer. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt.
- Bre på sill- och dillsmeten.
Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två, tryck till lätt.
Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Vänd filéerna i blandningen. Lägg åt sidan.
- Skala och koka potatisen Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken.
Fräs lök och morötter i en kastrull med 1 msk smör tillsammans med ingefäran. Krydda med 1 krm salt.
- Häll på vinäger och 1-1½ dl vatten. Låt koka på svag värme 7-8 minuter under lock.
Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Låt sjuda ca 2 minuter.
- Värm mjölken, häll av potatisen. Vispa potatis och smör emd en elvisp, späd med mjölken. Fortsätt vispa till en luftig konsistens.
Blanda ner persiljan, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Stek strömmingen i smör, ca 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Salta och peppra.
Servera med mos och morötter.
Publicerat den
19 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar