Jag är väldigt svag för både ansjovis och kapris...det här är pajer som passar bra på smörgåsbordet.
Instruktioner
- Pajdeg:
Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg in den i plastfolie och låt den ligga 1 timme i kylen. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar, antingen muffinsplåt eller aluminiumformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ in plåten i frysen i minst 30 minuter. Pajskalen ska inte förbakas.
- Fyllning:
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Sila av ansjovisen och grovhacka den. Vispa ihop äggen med grädde och smaka av med salt och peppar.
Fördela lök, ansjovis, kapris och ost i pajskalen. Häll över äggstanningen.
Baka i 200° ca 25 minuter. Plocka ut pajerna ur formarna och låt dem svalna på galler eller servera dem genast.
Publicerat den
8 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag älskar ansjovis och kapris....snälla testa att göra en pizza med sardeller,kapris och gröna oliver,vrid gärna över lite svartpeppar. (glöm inte tomat och ost också.....:-) :-) :-) /Lycka till önskar Sussi