Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovis- och lökpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Underbart god .Denna paj finns alltid på mitt påskbord.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt ägg och vätska och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i plastfolie i kylen ca 1 tim. Kavla ut degen och klä en pajform,nagga degen med en gaffel.Förgrädda i 10 min. Stek löken mjuk i smöret på svag värme.Smaksätt med salt och socker. Bred ut löken i pajbotten. Strö på ansjovisen, skuren i små bitar.Vispa ihop ägg, ost, grädde och salt. Häll över i pajskalet. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 min. eller tills pajen har stannat. Servera med en grönsallad. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 22 mars 2010

    Det var en riktigt god paj! Pajdegen var mycket frasig, en höjdare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.