Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisfylld ugnstekt gädda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ansjovis ger sälta och smak

Ingredienser

Instruktioner

Gäddan ska vara rensad, fjällad, huvudet och stjärten borta. Sätt ugnen på 225 grader. Salta gäddan. Fyll buken med skivad lök. Lägg gäddan med ryggen upp och sidorna utvikta. Skär en skåra utmed ryggraden. Lägg i ansjovisfileérna. Vispa ägg och pensla på gäddan. Strö ströbröd samt klicka på smöret. Ställ in i ugnen. När fisken är nästan klar häller du på gräddmjölken och låter det koka in lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.