Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och morotssoppa med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötma, syra, hetta och friskhet blandas i den här goda och vackra soppan. Här får du massor av värdefulla C-vitaminer. Du behöver en matberedare eller mixer för att kunna laga den. Pipe rigate-pasta kan ersättas med annan pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva morötterna och skala och finhacka löken. Fräs lök och morötter i olja i den gryta du ska koka soppan. Slå över hönsbuljongen och låt koka mjukt, ca 20 minuter.
  2. Smaksätt soppan med salt, peppar och cayennepeppar och mixa den slät. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Låt soppan koka upp och blanda i kycklingköttet.
  3. Pressa apelsinen. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet, häll av vattnet. Lägg den nykokta pastan i soppan, häll i färskpressad apelsinjuice och rör om soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.