Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Såg mycket gott ut ett måste att prova i sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela ner en liten bit färsk ingefära, ca 2 msk när den är hackad. Lägg ner i en kastrull. Pressa över juice från 2 apelsiner. Låt koka upp. Sila av ingefärsbitarna. Tillsätt 3 msk teriyakisås. Låt koka ihop på spisen.
  2. Förkoka färska majskolvar med skal i ca 5 minuter. Skala och dela sedan i ca 3-4 cm stora bitar. Dela ner löken och kycklingfiléerna i lagom spettstora bitar, 5-6 per filé.
  3. Varva majs, lök och kyckling på blötlagda grillspett. Lägg spetten på ett fat och häll marinaden över. Låt dra i någon timme.
  4. Grilla sedan, gärna i ytterkanten på grillen, tills kycklingen är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.