Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsindoftande kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här får kycklingfiléer smak av apelsin och russin. Snåla inte med näringen. I den här pannan slösas det med antioxidanter, vitaminer, proteiner och nyttiga fetter. Bara att ta för sig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i olja så att de får fin färg. Sänk värmen och stek filéerna under lock i ytterligare ca 5 minuter på varje sida. Lägg köttet åt sidan.
  2. Skala och slanta morötterna i snedställda skivor. Skiva fänkålen. Fräs morötter och fänkål i smör i 3-4 minuter. Riv skalet från en apelsin och pressa ur saften. Dela den andra apelsinen i klyftor.
  3. Vänd ner apelsinklyftor och -skal, nötter och russin i morots- och fänkålsblandningen. Fräs ca 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt apelsinsaft och juice. Låt allt puttra ihop ca 10 minuter.
  4. Strö över persilja och servera tillsammans med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.