Spröd kaka med knaprigt täcke.En festlig kaka som passar lika bra till kaffet som till dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare.
Tryck ut degen i en pajform, ca.28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
- Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen ca. 20 min.
- Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg.
Koka upp smör, socker, mjöl och grädde under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.
Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca.15 min.
Låt kakan kallna i formen innan den lossas.
- Garnera med mynta. Servera med apelsinsallad.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar