Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmazarin med toscatäcke

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Spröd kaka med knaprigt täcke.En festlig kaka som passar lika bra till kaffet som till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca.28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
  2. Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca. 20 min.
  3. Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg. Koka upp smör, socker, mjöl och grädde under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan. Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca.15 min. Låt kakan kallna i formen innan den lossas.
  4. Garnera med mynta. Servera med apelsinsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.