Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soliga kakan

 
Skriv ut

En saftig apelsinkaka med ett frasigt toscatäcke av solroskärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sägg ugnen på 175°.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt avsvalnat matfett och apelsinsaft. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Gör under tiden toppingen. Lägg alla ingredienserna i en liten kastrull och låt det sjuda några minuter under omrörning.
  7. Bred toppingen över hela kakan och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills kakan är läckert gyllene.
  8. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna på galler. Kakan går att frysa.
  9. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.