En saftig apelsinkaka med ett frasigt toscatäcke av solroskärnor.
Instruktioner
- Sägg ugnen på 175°.
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt avsvalnat matfett och apelsinsaft. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
- Gör under tiden toppingen. Lägg alla ingredienserna i en liten kastrull och låt det sjuda några minuter under omrörning.
- Bred toppingen över hela kakan och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills kakan är läckert gyllene.
- Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna på galler.
Kakan går att frysa.
- Njut!
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar