Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsill med rosépeppar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rosépeppar ger den inlagda sillen en lite blommig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola av sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär sillen i cirka 1 cm breda bitar.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit och rör tills sockret lösts upp.
  3. Halvera en apelsin och pressa ut saften. Skölj den andra apelsinen i ljummet vatten och skär den i skivor. Skala och skiva löken. Häll apelsinsaften i lagen och tillsätt rosépeppar, lagerblad och senapskorn.
  4. Varva sill, apelsinskivor, silverlök och salladslök i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.