Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsoppa med exotiska frukter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Frisk soppa fylld av nyttigheter. En alldeles förträfflig soppa att servera under vinterhalvåret när vi behöver extra vitaminer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Montera citruspressen på din köksmaskin. Pressa apelsiner så att det blir 6 dl juice.
  2. Blanda ut potatismjölet i vattnet. Häll apelsinjuicen i en kastrull och koka upp. Häll i vattnet med potatismjölet under omrörning precis när apelsinjuicen kokar.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt den sedan bli kall. Antingen i vattenbad eller i kylskåpet. Smaka av med florsocker.
  4. Häll upp soppan i en stor skål eller i tallrikar. Skala kiwi och mango och skär frukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna. Lägg ner frukterna i soppan.
  5. Servera gärna soppan med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • robbz 19 juni 2009

    Oj... den här var oväntad... och välkommen... Vilken underbar idé... Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.