Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk fiskgryta med lax och räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokosmjölk och dess goda doft ger snabbt en känsla av Asien, här tillsammans med grönsaker, räkor och två sorters fisk. Jasminris passar utmärkt till. Servera gärna i små skålar som man kan hålla i och det kokta riset på separat tallrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull eller i en wokpanna.
  2. Ansa och skiva salladslöken. Ansa, kärna ur och strimla paprikorna. Tillsätt grönsakerna, dock inte sugar snapsen, i oljan och fräs i ca 3 minuter. Ta av grönsakerna. Bryn fisken i omgångar och ta av.
  3. Blanda samman kokosmjölk, fond, limeskal och limesaft. Låt koka upp för att sedan sjuda. Lägg i fisk, grönsaker och sugar snaps och hetta upp alltsammans. Tillsätt räkor samt kryddgrönt.
  4. Garnera och servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matsk007 2 december 2009

    Supergod fisksoppa, tack för receptet! Jag har dock justerat det lite efter egen smak och det är att jag har lagt till lite mer kokosmjölk. Istället för en så har jag 1 1/2 till 2 burkar....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.